Louise Marie

Louise Marie is een woonproject met 207 appartementen en penthouses, verdeeld over twee woontorens van 14 verdiepingen. Door de ligging aan de singel was akoestiek een zeer belangrijke factor bij de keuze van de ramen. Door de hoogte van ruim 60 meter moesten de ramen bovendien kunnen weerstaan aan hoge wind- en waterlasten. Er werd gekozen voor de Aliplast Star75 en de Ultraglide voor de schuiframen die in de penthouses meer dan 3 meter hoog zijn. Projectontwikkelaar en 3D beelden : Cores Development Architect : Polo Architects

Projectontwikkelaar BPD Ontwikkeling bouwt in Amsterdam-West de woonwijk Laan van Spartaan. Stalku Geveltechniek, verdeler van Aliplast, plaatste de aluminium ramen Max Light en Futural en de aluminium schuiframen VG500.

Laan van Spartaan

In Laan van Spartaan, een gloednieuwe woonwijk in Amsterdam-West, werd voor de appartementen en eengezinswoningen gekozen voor Aliplast schrijnwerk. Grote glaspartijen moeten zorgen voor de nodige lichtinval en het comfort in de verschillende wooneenheden. Het bouwteam koos voor verschillende aluminium raam- en gevelsystemen van Aliplast: Max Light en Futural ramen, VG 500 schuiframen en Panorama vouwwanden, én MC Wall vliesgevels.

Ring at Work

Ring at Work is een modern, bijna-energieneutraal kantoorgebouw met 2.000m² aan co-workingplekken. Aliplast partner Vorsselmans uit Brecht gebruikte hiervoor de MC Wall vliesgevel. Voor dit project ontwikkelde Aliplast aangepaste klemprofielen om de beoogde koppelingen te kunnen uitvoeren. Bovendien werd de vliesgevel vóór een staalstructuur geplaatst en verankerd aan gelaste vinnen, waardoor de verankeringspunten nauwelijks opvallen. Een perfect staaltje van maatwerktoepassingen met de MC Wall.

Park van Hillare

Park van Hillare

Park van Hillare is een seniorenresidentie met 101 assistentiewoningen. Om de energierekeningen tot een minimum te herleiden, werd er extra aandacht besteed aan isolatie en ventilatie. Daarom werden de Aliplast STAR75 en VG500 profielen gebruikt. In de gezamenlijke ontspanningsruimte werd als esthetisch element een rond raam geplaatst.

Sportcampus Artevelde Hogeschool

Deze sportcampus heeft 4 bouwlagen. De gevel is opgetrokken in rood genuanceerde gevelsteen. Door middel van grote glasvlakken worden de achterliggende functies, zoals klimmuur, fitness en sportzaal zichtbaar gemaakt en genieten deze ruimtes volop van natuurlijk buitenlicht. Deze MC Wall vliesgevel wordt door een vooruitstekend kader geaccentueerd. Verder heeft dit gebouw Star75 draaikipramen, sommigen met een glazen doorvalbeveiliging. Aannemer : Antwerpse Bouwwerken Architect : Licence to Build

Star75 uitstekend raamkader

WATT wooncomplex Gent

De site van de voormalige pvba Elektron in Gent werd herontwikkeld tot kwalitatief woon-en werkgebied met een gezellige tuin. Voor de witte woonblok aan de straatkant en de witte woonblok aan de achtertuin werden witte aluminium Star75 ramen en witte VG500 schuiframen gebruikt. Voor de rode woonblok aan de straatkant en het rode wooncomplex aan de binnentuin werden dezelfde draaikip en schuiframen gebruikt, maar in zwarte aluminium. Daardoor staan duurzaamheid en energiezuinigheid voorop. De architectuur gaat in dialoog met het bewaarde industrieel erfgoed.

hoogisolerende ramen en deuren, puien, schuiframen en schuifsystemen

Sea & City Vlissingen

Wonen op een markante en historische plek in het centrum van Vlissingen op een steenworp afstand van de boulevard met z’n aantrekkelijke stranden. Een maximale relatie met de omgeving werd mogelijk gemaakt met 'puien van glas' in onze hoogisolerende Star75 reeks. Bovendien beschikt dit systeem over een Cradle-to-Cradle certificaat, een zeer duurzame serie dus. Bekijk de video: https://youtu.be/D0bdMX2Wqu4

Kastanjehorst

Met project 'Kastanjehorst' wordt er een bestaand kantorencomplex in het centrum van Waalwijk getransformeerd tot een moderne woonresidentie met 6 woonlagen en 46 stijlvolle appartementen. Voor deze herbestemming maakt 'Mondana' gebruik van de series 'Futural' en 'Infinity' voor een optimale en natuurlijke lichtinval.

Campus Corda Hasselt

De nieuwe generatie kijkt op een heel andere manier naar werkomgevingen; ze zoeken naar beleving. Open werkomgevingen voorzien van veel groen en ontspanningsmogelijkheden, dat is het ambitieuze plan van Corda Campus

Gemeentelijk zwembad zwevegem aliplast aluminium ramen

Gemeentelijk zwembad Zwevegem

Aliplast ramen en deuren

Bassisschool De Klavertjes Gent

Duurzaamheid was voor Stad Gent een essentieel criterium bij het ontwerp van deze passiefschool. Bij de plaatsing van het buitenschrijnwerk besteedde men extra aandacht aan de aansluitingen.

EKLA Molenbeek

De bouwheer Re-Vive investeert in een duurzame transformatie van verlaten en verontreinigde terreinen. Het terrein van de brouwerij Vandenheuvel brouwerij ligt al enkele decennia braak. Het project zal met een multifunctioneel duurzaam programma nieuw leven blazen in de buurt rond het Brusselse Weststation. Het basisplan vertrekt van een klassiek bouwblok waarbij systematisch elementen weggehaald en toegevoegd zijn om de relatie met de buurt en de omgeving op verschillende niveaus aan te gaan.

STEREA Sterrebeek

Sterea schept stijl. Het verbindt strak met tijdloos en uw voorkeur met haar woonoplossing. Op 10,4 hectare opent Sterea een waaier aan woonmogelijk- heden. Luxevilla’s, mooie ruime appartementen, parkresidenties, assistentiewoningen, halfopen of gesloten woningen, kantoor, ... Bij elke deur in haar ontwerp past een persoonlijk verhaal. Ook dat van u. Bekijk hier de video over het Sterea project : https://www.youtube.com/watch?v=bnApUFBWMM0

Streektuinen Hoorn

Streektuinen is een project met de 44 watervilla’s en de 117 appartementen. Zowel gezinnen, jonge tweeverdieners als senioren wonen hier fijn in een mooie leefomgeving. Midden in Streektuinen ligt een fraai park, dat het groene karakter extra benadrukt.

De Weverij Gavere Aliplast

De Weverij Gavere

In woonproject ‘De Weverij ‘ te Gavere woon je letterlijk in het park. Architecturaal werd gekozen voor statige, strakke volumes die opgetrokken zijn uit hoogwaardige materialen. De appartementen bieden de bewoners veel lichtinval en volop leefruimte en dit met kwalitatieve en stijlvolle afwerking.

De Grijze Silo

In 2015 kreeg de Grijze Silo in het havenkwartier van Deventer een herbestemming, waarbij de begane grond en eerste verdieping werden omgebouwd tot ruime woon- en- werkruimtes. 'Mondana', de gevelbouwer, prefereerde de 'Steellook 1000' en MC-Wall' die goed aansluiten bij de industrtiële, karaktervolle stijl van het gebouw.

Harbour Village Het Zilveren Schor Arnemuiden

Voor dit luxe vakantieresort werd er gekozen voor slanke puien, ramen en deuren om een ultiem uitzicht en een maximale lichtinval te creëren. Bovendien heeft elke villa een sierlijke panorama vouwwand tussen woonkamer en terras.

Hippodroom Waregem Aliplast Willy Naessens

Hippodroom Waregem

The Block

Het in 2017 opgeleverde wooncomplex 'The Block' is gelegen nabij het centrum van Leeuwarden. Het voormalige kantoorgebouw kreeg de herbestemming voor 82 smart city lofts en één commerciële ruimte. 'Alrako bv' heeft bij deze transformatie gebruik gemaakt van de star 75 voor een moderne uitstraling met optimale lichtinval

Le Duc II - Antwerpen

Hotel Nassau Breda is een unieke hotelbelevenis op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd.

Hotel Nassau Breda

Hotel Nassau Breda is een unieke hotelbelevenis op historische katholieke bodem waar vroeger sober geleefd werd.

Airport Garden Brussel

Park View

Les Pavillons

In 2017 werden er aan het treinstation in Zwolle 3 kantoorgebouwen omgebouwd tot 114 aantrekkelijke appartementen. Voor het project 'Les Pavillons' heeft aannemer en gevelbouwer, 'Think Wonen', gekozen voor de Star 75 en MC-Wall om een moderne en esthetische look te creëren.

Filature Gent

Residentie 'De Boterton' Lier

‘De Boterton’ kan terugblikken op een fraaie geschiedenis en de site heeft met zijn ligging langs de oevers van de Nete ook een toplocatie als uitgesproken troef. Maar uiteraard zijn (toekomstige) bewoners vooral op zoek naar het nodige wooncomfort. Daarom hebben de specialisten van De Architecten NV in Lier alles in het werk gesteld om van de vijf gebouwen en hun 72 appartementen stuk voor stuk pareltjes te maken, die perfect aansluiten bij die unieke inplanting. De gebouwen van De Boterton worden gekenmerkt door rode, zwarte en grijze facades met sterke contrasten. Op het gelijkvloers, meer bepaald de parkeergarages en fietsenbergingen, werkte men met natuurlijke materialen, die door hun constructie meteen ook voor de nodige natuurlijke verluchting zorgen.

Residentie 't Leeuwke Waregem

Bij deze winkel is er niet gekozen voor een traditionele zonwering, maar een zonwering van aluminium zonweringslamellen in houtstructuur. Hierdoor krijgt men de gewenste schaduw, maar blijft ook het zicht naar buiten goed. Daarbij krijgt het pand aan de buitenkant een statige uitstraling.

Winkel Baarlo

Bij deze winkel is er niet gekozen voor een traditionele zonwering, maar een zonwering van aluminium zonweringslamellen in houtstructuur. Hierdoor krijgt men de gewenste schaduw, maar blijft ook het zicht naar buiten goed. Daarbij krijgt het pand aan de buitenkant een statige uitstraling.

Voor dit kantoor is gekozen om de grote glasoppervlakte te maken in de MC Wall. Door het slanke aanzicht en zeer sterke profielen zorgt dit voor een zeer strakke uitstraling. Door het gebruik van panelen en ramen in dezelfde kleur krijg je een mooi homogeen uiterlijk.

Kantoor Antwerpen

Voor dit kantoor is gekozen om de grote glasoppervlakte te maken in de MC Wall. Door het slanke aanzicht en zeer sterke profielen zorgt dit voor een zeer strakke uitstraling. Door het gebruik van panelen en ramen in dezelfde kleur krijg je een mooi homogeen uiterlijk.

Winkel Machelen-Zulte

Winkel Machelen-Zulte

Het project The Residence te Antwerpen is voorzien van aluminium ramen, deuren en schuifdeuren van Aliplast aluminium. De aluminium ramen hebben een uitstekende isolatiewaarde. De aluminium ramen kregen een bronzen uitvoering.

The Residence Antwerpen

Het uitzicht van wooncomplex en hotel The Residence op het Antwerpse Zuid is goud waard. De bewoners kijken door enorme ramen uit op onder andere het Vlinderpaleis, de Schelde en een parktuin. De vakkundige plaatsing van het buitenschrijnwerk draagt bij tot de architecturale kwaliteit. Het project omvat bijna zeshonderd ramen, schuiframen en deuren. De appartementen en hotelkamers kregen bronzen aluminium raamprofielen met een hoge isolatiewaarde. Fotograaf: Wouter De Ceuster

Residentie 'Peutiebos'

Dit project, verenigbaar met de omgeving, behelst de bouw van een modern en hedendaags woonproject met verschillende (woon)typologieën rond een groene binnentuin. Het is een erg kwalitatief project met hedendaagse architectuur waar de nodige aandacht is uitgegaan naar privacy en groenvoorziening. Het gebruik van duurzame materialen versterkt het tijdloze karakter van het project. De invulling gebeurt met een uiterste eis aan kwaliteit en graad van afwerking. Alle gebruikte materialen beantwoorden aan de meest recente normen en zijn van de beste kwaliteit.

Aliplast Westpoint Stalku Geveltechniek

Westpoint Vlaardingen

In de markt groeit de vraag naar slanke systemen met een minimale aanzichtbreedte. Het gaat dan om systemen die bijdragen aan zowel de esthetiek als aan de optimale lichtinval van een gebouw. Ook zaken als glasdikte, raamhoogte en isolatiewaarden zijn vaak belangrijke thema’s. Zo ook bij de indrukwekkende woontoren Westpoint in Vlaardingen. Een 35 meter hoog gebouw waarin 53 appartementen gerealiseerd werden.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze site te geven. Cookies zijn bestanden die in uw webbrowser worden opgeslagen en worden door de meeste websites gebruikt om uw webervaring te personaliseren.
Door onze website te blijven gebruiken zonder de instellingen te wijzigen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Cookiebeleid

 
 
 

Gelieve alle vragen in te vullen

Gelieve alle vragen in te vullen alvorens op verzenden te klikken.

Geef jouw mening